Boomweaving (pimp je boom!)

 

De kinderen versieren een boom! Eerst wordt er een amulet geweefd van kippengaas en gerecyclede stukjes touw in allerlei kleuren. Dit kan ook in een bepaalde vorm geknipt worden. Wanneer dit klaar is versieren de kinderen een toegewezen boom en hangen het amulet eraan vast. Deze activiteit is tijdens de coronacrisis ontwikkeld en bedacht door Lappie Lapstok voor een Cultuurcentrum die  de kinderen tijdens het thuis verblijven een creatieve activiteit aan wilde bieden. Dus zeker een activiteit op gepaste afstand. Dit kan alleen of in tweetallen. Uiteraard is dit ook leuk als creatieve workshop of als activiteit op uw evenement. Je kunt eventueel een wedstrijdelement toevoegen!

Leeftijd? Indien samen met een volwassenen, vanaf 4 jaar. Zelfstandig vanaf dat kinderen knoopjes kunnen maken (meestal vanaf 5 jaar). 

Waar? Alle plekken met bomen of dikke palen.

Hoe? Kinderen krijgen alleen of in tweetallen een pakketje om een boom te versieren. Op een evenement hebben we een materialentafel waar ze het materiaal kunnen pakken en gaan de kinderen verspreid op pad, dan kunnen er eventueel pakketjes worden meegegeven met een instructiekaart. Vooraf spreken we goed wat de regels zijn zodat de bomen niet beschadigd worden en niet in de bomen hoeven te klimmen bij het opruimen. U kunt bepalen of u wilt dat wij het gelijk opruimen of dat u het laat hangen. Dit werk kan veilig blijven hangen.

Tijd? Als workshop duurt dit  1.5 uur. Indien een instuifactiviteit is dit afhankelijk van de leeftijd en spanningsboog. Kinderen kunnen 20 tot 90 minuten met het amulet bezig zijn...   De 10 bolletjes touw rond de boom draaien is ook afhankelijk van het aantal kinderen dat meehelpt en de leeftijd.  Bij festivals kunnen bomen over meer kinderen verdeeld worden (bijv. kleinere amuletjes, ieder een paar bolletjes touw).

 

Voor vragen en boeken  klikt u hier

Wenst u de nieuwsbrief te ontvangen ? Stuur een mailtje naar info@theaterlapstok.com