Vertelkofferverhaal en drama workshop

 

 

Leeftijd workshop: 6 t/m 9 jaar

Aantal: max. 30 kinderen

Duur: Keuze uit 2 uur doorlopend of 2 x 1 uur.  In combinatie met een voorstelling of 4 uur workshop in totaal te boeken.

Lesbrief: ja

 

Kapitein Peuzel zoekt geluk!

 

Kapitein Peuzel is op zoek naar geluk. Met zijn zeekaart in de hand bevaart hij de onontdekte stukjes van de oceaan, met als eindbestemming een eiland  met een schat die hem langdurig geluk zal brengen.  Op zijn reis stuit hij echter onverwacht op 3 eilanden die niet op de kaart staan.  Als hij bij het eerste eiland aanmeert, ontdekt hij een vreemd wezen met een merkwaardig probleem.  Het 2e eiland is betoverend mooi en Peuzel rolt van de ene verwondering in de andere. Een eiland is nooit enkel en alleen een lust voor het oog, naast schoonheid loert er uiteraard ook gevaar...  Als hij schipbreuk lijdt, spoelt hij aan op het 3e (onbewoonde) eiland. Hij blijkt niet de enige verstekeling te zijn. Een bekende uit het verleden,  een onplezierige ontmoeting... De heren lijken gedoemd tot elkaar op het verlaten eiland. Zonder elkaars hulp kunnen ze niet van het eiland af.

Zal hij zijn geluk vinden op het laatste eiland of ontdekt hij dat geluk soms tevoorschijn komt op onverwachte momenten?

 

Aan de hand van opdrachten tijdens de vertelling, komen de kinderen in aanraking met verschillende drama-vormen. De spelvormen zijn gericht op improvisatie, fantaseren, samenspel en inleving. De spelvormen zijn in het verhaal verweven.

Passend bij thema: theater, reizen, zee, wereld, zeevaart

 

Tarief: 200 euro per 2 uur + 40 cent reiskosten per km.

B 6% btw, NL 9% btw, onderwijs NL vrijgesteld van btw

 

 

Wenst u de nieuwsbrief te ontvangen ? Stuur een mailtje naar info@theaterlapstok.com