Lappie Lapstok, poppentheater, kinderanimatie, kinderfeestje

De Vertelkoffers

 

Leeftijd? Van 3 t/m 9 jaar

Duur? Per dagdeel van 4 uur op evenementen. 10-15 minuten per verhaaltje of verhalend liedje. Op scholen 3 of 4 groepen 45 minuten per groep.

Aantal? max. 30 toeschouwers

 

Met haar gitaar, poppen en haar liedjes vertelt Lappie Lapstok zelfgeschreven verhaaltjes.

Over het prinsesje Schrokkebrok dat alle taart van haar vaders verjaardag opat, Vinnie Vinloos die altijd zonder vinnen op de bodem van de zee ligt en nooit iets meemaakt, barones Patronella die niet kan lezen en het draakje dat niet naar school wil. Een interactieve vertelling, ingeleid door een liedje van Lappie Lapstok.

 
Geschikt voor scholen, bibliotheken en evenementen. Ook te boeken per dagdeel, waarbij er doorlopend verhaaltjes verteld worden. Er kan een hoekje worden aangekleed met kussens, een retro parasol en een gezellige achtergrond.

 

Specials

Een paasverhaaltje van 15 minuten inclusief liedje voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. De vertelster vertelt aan verschillende klassen of doorlopend op een evenement.
Hannes de Haas moet 10 paaseieren bezorgen, maar ze zien er zo lekker uit..... hij lust er zelf ook wel! Daarom besluit hij ze zo goed te verstoppen, dat ze misschien niet gevonden worden. Maar dan wordt er al snel een ei gevonden door Opa Schildpad. Die weet wel een lief kleinkind om te verrassen met een eitje. Kriekra Kraai vindt al snel het 2e eitje..... Dan krijgt Hannes spijt en zoekt snel zijn eitjes. Die zijn echter allemaal verdwenen. Ai, wat nu?
Getallen, kleuren en vormen komen voorbij in dit ondeugende Paasverhaaltje. Bij mooi weer buiten!

Een interactieve vertelling waarbij 'geletterdheid' centraal staat. Deze vertelling is daarom ook zeer geschikt voor scholen en bibliotheken. 20 minuten inclusief 2 liedjes. Voor de leeftijd 4 t/m 8 jaar.

Voor de poort van het paleis van de barones, houdt soldaat Hendrik trouw de wacht. De dagen zijn lang... want Patronella de barones krijgt alleen maar post, nooit bezoek. Alle post belandt op een grote stapel, die steeds groter en groter wordt. Om het wachten voor de poort door te komen, brengt Josefien boeken voor Hendrik. Waarom zit de barones altijd zo eenzaam in haar torenkamer en waarom wil ze haar post niet lezen? Zelfs de brief van de prins wilt ze niet openen....  En wat doet Krijn de Harlekijn  eigenlijk met zijn neus tussen de stapel post?

 

Wenst u de nieuwsbrief te ontvangen ? Stuur een mailtje naar info@theaterlapstok.com